Bram, aangenaam!

Mijn naam is Bram Brosens, 31 jaar en ik werk nu 2 jaar bij Fluidor als Mechanical Engineer. Ik ben verantwoordelijk voor de montage assemblage en installatie van onze machines bij onze klanten wereldwijd.

Wat is de reden waarom je bij Fluidor bent gaan werken?

In mijn vorige baan miste ik uitdaging in mijn werk. Ik kon mijn creativiteit niet op de juiste manier kwijt in mijn dagelijkse werkzaamheden. Ik wou mezelf verder gaan ontwikkelen, maar daarvoor was binnen dat bedrijf geen ruimte.
Hierdoor ging ik verder kijken en kwam ik in contact met een medewerker van Fluidor Equipment. Er werd een kennismaking ingepland en de rest is geschiedenis. Na mijn eerste gesprek bij Fluidor en rondleiding was ik eigenlijk gelijk al enthousiast. Ik kreeg het idee dat Fluidor mij voldoende uitdaging kon bieden en een plek was waar ik mezelf kon ontplooien als professional.

 

Binnen de kaders van Fluidor mag ik mijn werkzaamheden op mijn eigen manier indelen en bepalen. Natuurlijk moet de machine op een bepaalde manier in elkaar gezet worden, maar op het moment dat ik bij een klant op locatie zit, ben ik in principe ”eigen baas”. Ik bepaal zelf hoe ik mijn werkzaamheden indeel. Dat neemt flink wat verantwoordelijkheid met zich mee, maar ook een heel vrij gevoel. En dat is fijn!

“ Er zitten zoveel verschillende facetten van techniek verwerkt in de machines zoals, mechanisch, elektrisch en pneumatisch. En om dat samen te zien komen in één machine is gewoon echt te gek! ”

Wat was jouw eerste indruk van Fluidor?

Ja, echt super! Ik houd van techniek en ik vind RVS een mooi uitgangsmateriaal om mee te werken. Daarom werd ik al snel enthousiast over de nette, complexe machines die hier gebouwd worden. Er zitten zoveel verschillende facetten van techniek verwerkt in de machines zoals, mechanisch, elektrisch en pneumatisch. En om dat samen te zien komen in één machine is gewoon echt te gek! Onze machines worden ingezet tijdens verschillende stadia’s in het productieproces van onze klanten. Je krijgt een kijkje in de keuken van alle grote merken op deze wereld. Dat is mooie en interessante ervaring. Wat mij direct opviel was dat ze bij Fluidor nooit stilstaan. Aangezien Fluidor zelf de machines ontwikkelt, zijn zij ook continu bezig met de doorontwikkeling van hun machines en passen zij steeds de nieuwste technieken daarop toe!

 

Voor mij persoonlijk betekent dit dat ik nooit klaar ben met leren en dat ik mijzelf kan blijven ontwikkelen in allerlei facetten in de techniek. Dit houd het uitdagend! Er loopt echt een gemixt team rond. Van jong tot oud. Het is fijn dat er genoeg mensen zitten die veel ervaring hebben en waar je dus veel van kan leren en indien nodig op kan terugvallen.

“ Wanneer alle puzzelstukje in elkaar vallen en alles werkt zoals het is bedacht, dat is Prachtig! ”

Wat is het leukste project geweest waar je de afgelopen 2 jaar aan hebt gewerkt?

Ik denk dat dit een combinatie was van meerdere. Ik ben eind 2018 naar San Francisco – California gereisd voor een grote klus van 2 weken. Dit was een grote klus! Deze kwam van één van onze dealers die zelf ook een werkploeg hebben om onze machines te installeren. Vanwege de omvang van dit project hadden zij een enorme werkdruk. Ik draaide mee in hun werkploeg en maakte dagen van 12 tot 14 uur per dag! Mijn dag bestond letterlijk uit slapen, werken, eten. Niet heel romantisch haha! Maar het was zo’n leuke ervaring om écht onderdeel uit te maken van een team mensen dat ik niet kende. Je leert elkaar in een relatief korte tijd goed kennen, waardoor er al snel ruimte ontstaat voor een praatje en wat grappen. De klus was ook zeer complex. Er was weinig marge in de ruimte waar onze machine kwam te staan, waardoor alles heel nauwkeurig geplaatst moest worden. Met veel passen en meten is het ons dan toch gelukt om binnen 2 weken volledig op te bouwen. Wanneer alle puzzelstukje in elkaar vallen en alles werkt zoals het is bedacht, dat is Prachtig! Als team hebben we dit succes dan ook gevierd met een welverdiend biertje!

 

Nadat de klus in San Francisco klaar was ben ik doorgevlogen naar Guatemala. Dit was eigenlijk een relatief korte trip. Ik moest het lokale technische team daar ondersteunen en adviseren bij het installeren van één van onze kleinere machines. Voor mij was dat technisch niet zo’n grote uitdaging. Deze zat hem meer in het feit dat ik te maken had met een Flinke taal barriére.

“ Het maakt je kijk op de wereld breder. Je gaat echt waarderen wat je hier in Nederland allemaal hebt. Dat is het mooiste cadeautje wat je krijgt van al het reizen. ”

Toevallig kwam ik ook in de kerstperiode aan bij dat bedrijf en werd ik na mijn klus gelijk uitgenodigd om deel te nemen aan de kerstviering. Dat was zo grappig! Ik zat samen met de directie van het bedrijf aan tafel en ik werd door iedereen hartelijk ontvangen. Ik werd gewoon helemaal opgenomen in het plaatje. Geweldig! Wat mij persoonlijk heel erg is bijgebleven is dat ik het zo mooi vond om te zien hoe dankbaar al die mensen daar waren voor het feit dat er iets voor hen werd georganiseerd. Dat ze een kerstpakket mee naar huis kregen. Dat het eten voor ze werd geregeld en dat ze gewoon een hele fijne avond hebben gehad met al hun collega’s. Wat deze reis zo leuk maakte was dat ik totaal niet wist wat ik kon verwachten. Het was echt een verrassing wat er allemaal op mijn pad kwam en tegen welke uitdagingen ik zou aanlopen. Het was echt een emotionele rollercoaster. Van super enthousiast zijn omdat er successen behaald werden, tot er helemaal doorheen zitten omdat je zo hard hebt gewerkt.

Hoe ga jij om met al het reizen?

Het reizen was wel iets waar ik aan moest wennen. Ik kende dit ook niet bij mijn vorige banen. Maar ik heb er wel expliciet voor gekozen omdat het mij ook leuk leek om meer van de wereld te zien. Omdat ik de reizen in het begin niet goed plande moest ik vaak last minute afspraken afzeggen en had ik het idee dat ik offers moest maken. Dat ging ten koste van mijn sociale leven.

“ Ik probeer mijn privé leven gewoon minder strak te plannen zodat er genoeg ruimte overblijft om dit soort gave reizen te maken. ”

Maar een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen. Ik moest maatregelen treffen om dit te laten werken. Ik ging mijn reizen en werk voorbereiden. Ik zorgde ervoor dat ik de juiste informatie had voordat ik vertrok en ik hield rekening met de tijdsverschillen om eventueel jetlags te voorkomen. Door het goed te plannen en om altijd up-to-date informatie tot mijn beschikking te hebben, is mijn privé leven er veel minder onder gaan lijden. Ik probeer mijn privé leven gewoon minder strak te plannen zodat er genoeg ruimte overblijft om dit soort gave reizen te maken. Want het is en blijft iedere keer weer een mooie ervaring. En uiteindelijk draait het om keuzes maken. Dingen die ik belangrijk vind gaan nu gewoon voor. En soms is dat reizen en soms is dat privé. Daar is ook alle respect en ruimte voor binnen Fluidor en thuis ook gelukkig.

Hoe kijk je terug op alle reizen die je hebt gedaan?

De reizen die ik tot nu toe heb gedaan (o.a. Amerika, Rusland, Saoedi Arabië, Guatemala, Turkije, Frankrijk) waren stuk voor stuk ervaringen die ik nooit meer zal vergeten. Het is anders dan een vakantie. Je komt aan met een doel en je ziet dingen die je normaal niet ziet. Je maakt kennis met andere culturen, mensen en overtuigingen. Het maakt je kijk op de wereld breder. Je gaat echt waarderen wat je hier in Nederland allemaal hebt. Dat is het mooiste cadeautje wat je krijgt van al het reizen hier haha!

“ ”Wat ik heb gemerkt is dat ik heel enthousiast wordt van organiseren en voorbereiden. Om in contact te staan met onze mensen op de werkvloer en met onze klanten wereldwijd” ”

Waar wil je over 3 jaar staan in jouw carrière?

Oei.. dat vind ik een lastige vraag.  Wat ik heb gemerkt is dat ik heel enthousiast wordt van organiseren en voorbereiden. Om in contact te staan met onze mensen op de werkvloer en met onze klanten wereldwijd. Fluidor heeft mij de kans gegeven om mijn organisatorische skills verder te ontwikkelen, zodat ik processen beter kan begeleiden en onze mensen hun werk zo goed mogelijk kunnen verrichten. Dat maakt het wel heel spannend en uitdagend. Dus als ik antwoord moet geven op de vraag waar ik over 3 jaar wil staan dan zou ik nu zeggen dat ik misschien wel meer richting de ‘’HR’’ kant op wil gaan.

Ik ben er namelijk van overtuigd dat mijn technische achtergrond hier een mooie aanvulling op is. Ik begrijp hoe het eraan toe gaat op de werkvloer en dat vind ik belangrijk. Ik word er blij van ”als het loopt”. Dat we onze mensen genoeg kunnen uitdagen en prikkelen om het beste uit zichzelf te halen, en voor een lange tijd hier willen komen werken. Dat lijkt mij prachtig!

Allerlaatste vraag! Wat betekent voor jou ‘haal er alles uit wat erin zit’?

Dat je doet waar je goed in bent en blij van wordt. Dat je probeert te zorgen dat je het best mogelijke resultaat behaald. Of je nu samen met een collega een machine in elkaar moet zetten in het buitenland bij 40 graden zonder schaduw, of dat je met een klant aan tafel zit om het over een nieuwe installatie te hebben waarbij er nog veel details ontbreken. Je doet wat binnen je bereik ligt en dat doe je zo goed mogelijk! Hoe groter de uitdaging, hoe groter de kick!

Bekijk al onze openstaande vacatures en solliciteer direct!
Vacatures
Wil jij ook als eerste onze nieuwste vacatures ontvangen?