Lucien, aangenaam!

Mijn naam is Lucien de Kroon, 28 jaar en ik werk nu 5 jaar bij Fluidor op de afdeling engineering. Ik ben verantwoordelijk voor het uittekenen van technische elektroschema’s wat het aansturen van elektronische en mechanische onderdelen in onze machines mogelijk maakt.

Wat is de reden waarom je bij Fluidor bent gaan werken?

Voor mij is het de vrijheid die ik hier krijg. In principe bepaal ik mijn eigen werkverdeling. Ik heb de vrijheid om te kiezen hoe ik mijn uren verdeel over de verschillende lopende projecten binnen de gestelde deadline. Ik ben dus enorm flexibel en dat geeft mij zoveel ruimte.

Ik ben officieel de enige elektro tekenaar binnen Fluidor en ik heb de vrije hand gekregen om een nieuw en moderner tekenprogramma te implementeren (Eplan P8). ik ben bij Fluidor aangenomen om het volgens mijn eigen invulling de elektroschema’s tot een hoger niveau te tillen volgens de huidige standaard in de industrie.

Natuurlijk niet geheel onbelangrijk is de klantportfolio van Fluidor. Bijna alle grote A-merken in de sappenindustrie hebben één van onze machines in hun fabriek staan. Dat zegt toch wel iets over de kwaliteit die wij hier leveren. Onze machines zijn in verhouding relatief duur maar daardoor houd je wel alleen de klanten over die ook bereid zijn voor deze kwaliteit te betalen. Deze merken geven je vaak de vrijheid om wat meer tijd te besteden om goed werk te leveren. Je komt dus niet vaak in een positie waarin je je werk snel moet afraffelen.

“ Deze klant gaf ons de kans om een droommachine te ontwikkelen. Dat is toch gewoon gaaf! ”

Wat is het leukste project geweest waar je de afgelopen 2 jaar aan hebt gewerkt?

Daar zijn we eigenlijk net mee begonnen. Dit gaat het grootste project worden waar we ooit aan hebben gewerkt! Door de omvang en de complexiteit van het project wordt het een enorme uitdaging voor ons allemaal om dit project te realiseren. Er komt namelijk zoveel meer bij kijken dan dat we normaal gesproken doen. Het project zal een samenstelling worden van wat normaal losstaande projecten zouden zijn. Voor ons de kunst om al deze machines samen te brengen om dit complexe project tot een goed eind te brengen. Het is ook redelijk dichtbij en we hebben de mogelijkheid gekregen om straks 2 keer per maand met een andere klant op locatie te gaan kijken naar de installatie. In principe geeft deze klant ons de kans om een droommachine te ontwikkelen. Dat is toch gewoon gaaf!

“ Je ziet je collega’s vaker dan je vrienden. Dus het is zeker belangrijk dat je het goed met ze kunt vinden en dat je met hen goed door één deur kunt. ”

Wat maakt jouw baan zo leuk?

We hebben op onze afdeling een hele leuke club mensen zitten waar ik het allemaal goed mee kan vinden. We liggen vaak op dezelfde lijn en dat werkt fijn. Je ziet je collega’s immers vaker dan je vrienden. Dus het is zeker belangrijk dat je het goed met ze kunt vinden en dat je met hen goed door één deur kunt. Anders krijg je het wel erg zwaar. Wat mijn baan soms wel eens lastig maakt is dat je te maken hebt met overmacht. Soms worden er nou eenmaal beslissingen buiten jou om genomen waar je geen invloed op hebt. Dat kan wel eens frustrerend zijn inderdaad. Maar ach, dat komt bij iedere baan voor.

“ Ik zit dus al in mijn droomfunctie.
Misschien dat ik over een paar jaar ergens anders gelukkiger denk te zijn, maar tot die tijd zit ik hier heel goed! ”

Waar wil je over 3 jaar staan in jouw carrière?

Precies waar ik nu ben! Ik heb al vanaf het begin af aan een duidelijk beeld over mijn eigen ontwikkeling en toekomst. Ik wil hoe dan ook werkzaam blijven in de hardware engineering. Daarin heb ik ook al grote stappen gezet en flink wat werkervaring kunnen opbouwen. Ik zit dus al in mijn droomfunctie. Misschien dat ik over een paar jaar ergens anders gelukkiger denk te zijn. Tot die tijd zit ik hier heel goed!

Allerlaatste vraag! Wat betekent voor jou ‘haal er alles uit wat erin zit’?

Om er écht alles uit te halen wat erin zit moet je samenwerken met anderen. In je eentje kom je ver, maar met z’n allen kom je veel verder! Dus voor mij betekent het vooral teamwork.

Bekijk al onze openstaande vacatures en solliciteer direct!
Vacatures
Wil jij ook als eerste onze nieuwste vacatures ontvangen?